Obvestilnost monografije Moč in nemoč knjižnega jezika - Vidovič-Muha, Ada (Slavistična revija, 2018)
Tematsko izbiro predstavitve nekaterih temeljnih segmentov monografije Moč in nemoč knjižnega jezika narekuje predvsem vedno znova aktualizirano vprašanje slovenščine kot jezika slovenske univerze in s tem posredno tudi znanosti na Slovenskem. Postavlja se pod vprašaj intelektualna funkcija knjižnega jezika, torej smisel njegovega obstoja. - Strnjen zgodovinski pregled razvoja (knjižne) slovenščine utemeljuje njeno življenjsko moč.
Keywords: "Moč in nemoč knjižnega jezika"; globalni jezik; jezikovna politika; knjižni jezik; multikulturnost; nacionalni jezik; Slovene; slovenščina; standard language; Vidovič Muha, Ada, 1940-