Landschaftspflege im blickfeld angewandter geographie - Ruppert, Karl (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1997)
Prispevek obravnava pokrajino z vidika socialnega razvoja in potenciala za rekreacijo. Podrobno so predstavljene organizacijske oblike urejanja pokrajine na Bavarskem.
Keywords: Bavarska; družbena geografija; human geography; kulturna krajina; podeželje; regionalni razvoj; regionalno planiranje; rural area; tourism; turizem