Geološke raziskave glinišča in preiskave kakovosti glin iz okolice Pragerskega - Rokavec, Duška (Geologija, 2002)
Raziskano je bilo zaporedje pleistocenskih illitnih glin na južnem obrobju Mariborsko-ptujske depresije v okolici Pragerskega. Z montan-geološkimi raziskavami so bile ugotovljene razsežnosti in značilnosti pojavljanja glin v raziskanem prostoru. Z laboratorijskimi preiskavami so bile določene primarne lastnosti posameznih vrst surove gline iz nahajališča ter od le-teh odvisne uprabne lastnosti žgane surovine.
Keywords: gline; glineni minerali; pleistocen; Pragersko