Motiv siamskih dvojčkov in motivno-tematska tradicija Doppelgängerja - Virk, Tomo (Primerjalna književnost, 2011)
Razprava obravnava motiv siamskih dvojčkov v sodobni umetniški produkciji, predvsem ob primeru "Zgodbe o dvoglavem sinu" Lojzeta Kovačiča. Ob naslonitvi na psihoanalitično interpretacijo pokaže umeščenost motiva v tradicijo romantičnega Doppelgängerja, analizira pa tudi modifikacije, ki jih ta motivna tradicija doživi v sodobnosti.
Keywords: Kovačič, Lojze, 1928-2004; Slovene literature; slovenska književnost; literarni motivi; dvojniki; Doppelgänger; psihoanaliza