Vzpostavitev podpornega odnosa v superviziji s poudarkom na empatiji - Ščavničar, Ema (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
Podporni odnos (odnos pomoči) med varovancem in supervizorjem se gradi v procesu supervizije. V članku je predstavljenih nekaj teoretičnih modelov, ki so supervizorju v pomoč. Poseben poudarek je na empatiji, ki je opredeljena kot način, kako biti z varovancem , kar pomeni, da supervizor razume njegove občutke, vendar pri tem ne izgubi občutka zase. Supervizor jo s celotnim vedenjem izraža besedno in nebesedno. Empatičen odnos se zaključi z načrtom aktivnosti, ki jih bo varovanec izvedel v prihodnosti.
Keywords: Empathy; Empatija; health care; Interpersonal Relations; medicinske sestre; Medosebni odnosi; Nega bolnika, nadzor; Nursing, Supervisory; supervizija; zdravstvo