A generalization of the parallelogram law to higher dimensions - Fonda, Alessandro (Ars mathematica contemporanea, 2019)
Predstavimo posplošitev paralelogramske identitete v poljubni dimenziji ?$N≥ 2$?, s tem da določimo razmerje kvadratne sredine diagonal in kvadratne sredine lic paralelotopa. Dokaz uporablja enostavne lastnosti zunanjega produkta vektorjev.
Keywords: paralelogramski zakon; paralelotop; parallelogram law; parallelotope