Priprava na upokojitev - Ušeničnik, Meta (AS. Andragoška spoznanja, 2000)
Priprava na upokojitev je razmeroma novo področje dela pri nas. Njen namen je pripraviti upokojenca na nov način življenja. Upokojitev pomeni izgubo socialnih stikov, zmanjšanje prihodokov in več prostega časa. Raziskave kažejo, da je ta priprava potrebna. Anketiranci v podjetjih so za skupinske, upokojenci pa za individualne priprave.
Keywords: podjetja; upokojitev; upokojenci; prosti čas; raziskave; Slovenia; Slovenija