Slivniško jezero pri Šentjurju pri Celju - Vogrin, Milan (Geografski obzornik, 1997)
Slivniško jezero leži v eni od prebojnih dolin potoka Ločnice jugovzhodno od Šentjurja pri Celju. Nastalo je leta 1976, veliko je 84 ha. V jezeru je veliko emerzne in flotantne vegetacije. Sodi med evtrofna jezera in je pomembno za rastlinstvo in živalstvo, predvsem ptice, dvoživke in plazilce. Zaradi svojih vrednot si jezero in okolica zaslužita, da bi ju zavarovali.
Keywords: fizična geografija; hidrogeografija; jezera; Kozjansko; Slivniško jezero; Slovenija; umetna jezera; varstvo okolja