Sporočanjske vloge in raba dvodelnega členka naj bi z deležnikom na -l v sodobnem tiskanem poročevalstvu - Červ, Gaja (Slavistična revija, 2012)
Prispevek raziskuje sporočanjsko vlogo zveze naj bi + del. -l v sodobnem poročevalstvu. Po letu 1991 se z demokratizacijo medijev in vdorom tržne logike pojavljajo spremembe jezikovne prakse, razvidne tudi pri obravnavani zvezi, saj je ob predvidenih in v stilistiki slovenskega poročevalstva opisanih rabah dobila nove vloge in rabe.
Keywords: členek; journalistic discourse; novinarski diskurz; particle; poročevalstvo; Slovene; Slovenian language; slovenščina; stilistika; stylistics; stylistics of reporting