Measuring political debate on the Chinese internet forum - Mei, Wu (Javnost (Ljubljana), 2008)
Članek obravnava metodološka vprašanja kvantifikacije in merjenja navidez kaotičih, grobih in impulzivnih online interakcij na kitajskih internetnih forumih, ki igrajo vse pomembnejšo vlogo v oblikovanju političnega spektra države. Metodologija je bila razvita za enoletno analizo interaktivnih vsebin 14 glavnih političnih forumov na Kitajskem in v diaspori, skupaj 450 tisoč objav. Metode analize vključujejo vrsto pristopov za računalniško podprto zbiranje podatkov, kvantitativno in kvalitativno analizo. Članek, ki konceptualizira kitajske internetne forume kot diskurzivne javne prostore, mediatiriane z novimi online konverzacijskimi mediji, poskuša oblikovati aplikativne metode za raziskovanje javno dostopnih interaktivnih vsebin online političnega govora v globalnem omrežju kitajskega interneta.
Keywords: Kitajska; politične komunikacije; politični govor; elektronski mediji; internet; spletni portali; forumi