Knjižnice in bralci s posebnimi potrebami - Kermauner, Aksinja (Otrok in knjiga, 2023)
Prispevek obravnava dostopnost gradiva za bralce s posebnimi potrebami, zlasti se osredotoča na bralno ovirane osebe. Pri tem upošteva dosegljivost prostora, opreme in informacij ter različne prilagoditve knjižnih gradiv. Navaja nekaj primerov, kako so posamezne splošne knjižnice v Sloveniji poskrbele za svoje bralce s težavami branja in se povezale z institucijami v svojem okolju. Opozarja tudi na terminologijo in razvoj nove vrste pismenosti.
Keywords: bralci; dostopnost gradiva; dostopnost knjižničnih prostorov; osebe s posebnimi potrebami; prilagojeno knjižno gradivo; splošne knjižnice