Varovanje zdravja in varnost pri delu v obdobju tranzicije v gozdarskem sektorju Hrvaške - Martinić, Ivan (Gozdarski vestnik, 2007)
Članek obravnava različne vidike varnosti pri gozdarskem delu v času preoblikovanja in tranzicije gozdarstva na Hrvaškem. Analiza aktualnega stanjaosvetljuje koncept varnosti pri delu in trende na nivoju države ter na nivoju državnega in zasebnih gozdarskih podjetij. Poseben poudarek je na ključni vlogi države pri razvoju integralnega pristopa do varnosti v gozdarstvu. Predstavljen je potek programov, zasnovanih na cilju izboljšanja razmer, ki vključujejo vrednotenje tehnike dela gozdarskih delavcev in uvajanje licenciranja gozdarskih pogodbenikov.
Keywords: forestry; gozdarstvo; varstvo pri delu; delavci; zdravje; poklicne bolezni; Croatia; Hrvaška