Laut- und Akzentgeschichtliches zu einigen aus Substraten und Nachbarsprachen ins Slavische entlehnten Namen - Holzer, Georg (Linguistica (Ljubljana), 2015)
Članek se ukvarja z zgodovino glasov in naglasov v številnih zemljepisnih imenih, ki so bili v slovanske jezike prevzeti iz substratnih ali iz sosednjih jezikov v času slovanske širitve. Izbrana imena izhajajo iz grščine, latinščine oz. romanskih različic, nato iz "stare indoevropščine", trakijščine in drugih indoevropskih substratnih jezikov pa tudi iz nemščine in drugih germanskih narečij, finščine in iranščine. V razpravi so natančno proučena naslednja imena: (...).
Keywords: etimologija; étymologie; etymology; geografska imena; jeziki v stiku; langues en contact; langues slaves; noms slaves; Slavic languages; slovanska imena; slovanski jeziki; toponimi; toponymes