Slovenski učbeniki za klasične jezike 1849-1873 - Hriberšek, Matej (Keria (Ljubljana), 2002)
Čeprav so bile prve pobude za nastanek slovenskih učbenikov za klasične jezike dane že takoj po avstrijski šolski reformi l. 1849, je do izida prvega slovenskega učbenika minilo še 25 let.
Keywords: 1849/1873; klasični jeziki; latinščina; Slovenija; stara grščina; učbeniki; zgodovina šolstva