Znanstveno komuniciranje in revije samo v elektronski obliki - Grabrijan, Edvard (Knjižnica, 2002)
Članek obravnava revije v elektronski obliki v znanstvenem informiranju in komuniciranju. Predstavljena je problematika elektronskega publiciranja, tipi elektronskih revij in njihova odmevnost. Na podlagi izdelane metodologije je narejen izbor revij, ki se pojavljajo v elektronski obliki na področju bibliotekarstva in informacijske znanosti (18 izbranih e-revij) ter geografije (9 izbranih e-revij). Narejena je primerjava med obravnavanima strokovnima področjema. Podan je pogled na vlogo knjižnice v elektronskem okolju in prihodnost znanstvenih elektronskih revij.
Keywords: znanstvene revije; elektronske revije; bibliotekarstvo; library science; geografija; geography