Nova najdba rakovice Harpactoxanthopsis quadrilobata (desmarest) v eocenskem flišu pri Gračišću blizu Pazina v Istri (Hrvaška) - Mikuž, Vasja (Geologija, 2002)
Obravnavana je rakovica Harpactoxanthopsis quadrilobata (Desmarest, 1822) iz spodnjelutecijskih flišnih skladov v profilu pod zaselkom Gračišće, južnovzhodno od Pazina. Primerki opisane rakovice v tem najdišču niso pogostni.
Keywords: Crustacea; eocen; fliš; fosili; Istra; Istria; Pazin; raki