Ssup2 coverings by isosceles and scalene triangles - adjacency case II - Avelino, Catarina P. (Ars mathematica contemporanea, 2022)
Namen tega članka je dokončati študij in klasifikacijo sferičnih f-tlakovanj z raznostrani čnimi trikotniki ?$T$? in enakokrakimi trikotniki ?$T'$? znotraj podrazreda, določenega s sosednostjo najkrajše stranice trikotnika ?$T$? in najdaljše stranice trikotnika ?$T'$?. Le-ta sestoji iz osmih družin f-tlakovanj (dveh družin z enim zveznim parametrom, ene družine z enim diskretnim parametrom in enim zveznim parametrom, ter petih družin z enim diskretnim parametrom). Analiziramo kombinatorično strukturo vseh teh družin f-tlakovanj, pa tudi simetrijsko grupo vsakega tlakovanja; tranzitivnostni razredi izogonalnosti so vključeni.
Keywords: combinatorial properties; diedrska f-tlakovanja; dihedral f-tilings; kombinatorične lastnosti; sferična trigonometrija; spherical trigonometry