Spol in besedni red v dvoimenskih prirednih zvezah - Perko, Gregor (Slavistična revija, 2019)
Članek se osredotoča na dvoimenske priredne zveze z veznikom in, kjer se pojavljata samostalnika ženskega in moškega spola, ki označujeta osebe. V članku poskušamo osvetliti kompleksnost dejavnikov, ki vplivajo na besedni red v omenjenih zvezah.
Keywords: discourse; diskurz; gender; morphology; morphosyntactic categories; oblikoslovje; oblikoslovnoskladenjske kategorije; pragmatics; pragmatika; semantics; semantika; spol