Slovenske Alpe - kulturna pokrajina - naravni park - športna arena? - Jeršič, Matjaž (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1999)
V prispevku so prikazane spremembe turističnih motivov in njihov vpliv na oblikovanje alpskih turističnih krajev. Podane so primerjave med izbranimi turističnimi kraji v Sloveniji in razvitimi turističnimi območji v drugih delih Alp. Avtor obravnava probleme in dileme o nadaljnjem razvoju turističnih območij.
Keywords: Alpe; Alps; družbena geografija; human geography; planiranje; Slovenia; Slovenija; sonaravni razvoj; sonaravni turizem; tourism; turistična geografija; turizem