Projektna organizacija v sodobnih razmerah delovanja - Potočan, Vojko (Projektna mreža Slovenije, 2007)
Sodobni razmere delovanja zahtevajo od organizacij temeljito preobrazbo njihovega poslovanja. Organizacije lahko želeno spremembo uresničijo tudi z uporabo projektne organizacije. Njeno oblikovanje in delovanje sta odvisna od sinergijskega razumevanja (in uporabe) projektnega načina poslovanja ter ustrezne projektne organizacijske strukture. Organizacija poskuša s strukturo ustrezno koordinirati (in bilancirati) potrebe in zahteve celote njenih vertikalnih in horizontalnih povezav. Prispevek obravnava dve tezi: 1) kako celovito razumeti vlogo in pomen projektne organizacije ter 2) kako oblikovati projektno strukturo na temelju (upoštevanja) vertikalnih in horizontalnih informacijskih povezav organizacije.
Keywords: informacijska tehnologija; informacijski sistemi; information technology; management; organizacija; organization; podjetja; projektno vodenje