Managing business documentation in view of its information value in Slovenian wood industry companies - Kropivšek, Jože (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 2005)
Današnje konkurenčno okolje zahteva vse več in vedno bolj kompleksno dokumentacijo pri poslovanju. Dokumenti pa niso več samo nosilci informacij med aktivnimi subjekti v nekem poslovnem sistemu, marveč imajo neko informacijsko vrednost tudi v arhivu. Da bi si podjetja zagotovila boljši pregled nad dokumentacijo in tudi boljši vpogled v podatke in informacije za potrebe odločanja, uvajajo sodobne sisteme ravnanja z dokumenti (angl. DMS - Document management systems) in shranjevanja dokumentov v elektronske arhive. V raziskavi smo preverjali trenutno stanje uporabe sodobnih tehnologij in pristopov pri ravnanju z dokumenti v slovenskih lesnoindustrijskih podjetjih, kjer smo opravili tudi analizo količin in medijev zapisa za shranjevanje dokumentov. Dokumentacijo smo tudi razporejali glede na njeno informacijsko vrednost in na podlagi tega pripravili predlog organizacije e-arhiva za potrebe lesnoindustrijskih podjetij.
Keywords: elektronski arhivi; elektronsko poslovanje; lesna industrija