Katalogizacija starih tiskov v Narodni in univerzitetni knjižnici - Hrovat, Jasna (Knjižnica, 2008)
V članku je opisana praksa katalogiziranja starih tiskov v Nuk-u. V uvodu so predstavljene specifične lastnosti tega gradiva, načini pridobivanja, obdelave in hranjenja. Članek ne postavlja novih pravil, temveč opozarja na tiste značilnosti in posebnosti starih tiskov, ki morajo biti deležne posebne pozornosti, oziroma na probleme, s katerimi se srečujemo. Hkrati naj bi bil spodbuda za ustvarjalno sodelovanje vseh, ki obdelujejo stare tiske, zlasti tiste, ki dokumentirajo zgodovinski, kulturni in jezikovni razvoj slovenskega naroda.
Keywords: katalogizacija; COBISS; COBISS.net; stari tiski; rokopisi; Narodna in univerzitetna knjižnica; National and University Library of Slovenia; Ljubljana