Mobilnost starostnikov glede na njihov kraj bivanja ter spol in starost - Hadner, Maja (Revija za geografijo, 2022)
Prispevek prinaša nekaj spoznanj o mobilnosti starostnikov, ki bivajo v različnih naseljih, se razlikujejo po spolu in starosti. Na osnovi podatkov, zbranih z anketiranjem, so bile ugotovljene pogostnosti odhodov od doma, najpogosteje prepotovane razdalje in pogosti načini premagovanja razdalj pri starostnikih. Zbrane podatke smo primerjali in iskali razlike glede na kraj bivanja, spol in starost.
Keywords: age; elderly; gender; kraj bivanja; mobility; mobilnost; place of residence; spol; starost; starostniki