Soodvisnosti regionalnega in urbanističnega planiranja v regionalnem razvoju Slovenije - Mušič, Vladimir Braco (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2005)
Po krajšem kritičnem uvodnem razmišljanju o soodvisnostih med regionalnim in urbanističnim planiranjem v splošni teoriji in v slovenski praksi regionalnega in urbanega razvoja, se prispevek osredotoča na vlogo in pomen slovenskega koncepta policentričnega prostorskega razvoja in na problematiko (bolj ali manj načrtnega) razvoja prometne infrastrukture. Pri tem sta najpomembnejša poudarka na vlogi sedanjega in bodočega sistema avtocest in hitrih cest ter na večji vlogi javnega potniškega prometa.
Keywords: regionalni razvoj; regionalno planiranje; urbanism; urbanizem; urbanistično planiranje; urbani razvoj; policentrični razvoj; prometno omrežje; Slovenia; Slovenija