(Stran)poti slovenske konkurenčne politike - Ferčič, Aleš (Podjetje in delo, 2015)
Avtor obravnava slovensko konkurenčno politiko v obdobju po osamosvojitvi. Najprej predstavi (ustavno)pravni in institucionalni okvir, nato pa se loti obravnave javnega in zasebnega uveljavljanja konkurenčnega prava pri nas, in sicer za vsako (pod)področje konkurenčne politike in prava posebej. Avtor opozori na glavne pomanjkljivosti, razloge zanje ter ponudi ugotovitve in nakaže rešitve, ki bi jih bilo mogoče uporabiti pri oblikovanju bodoče konkurenčne politike.
Keywords: konkurenca; konkurenčna politika; konkurenčno pravo; Slovenia; Slovenija