Avstrijske splošne knjižnice in Slovenska študijska knjižnica v Celovcu - Domej, Marjeta (Organizacija znanja, 2007)
Prispevek prikazuje stanje v avstrijskih splošnih knjižnicah s poudarkom na avtomatizaciji poslovanja in spletnih katalogih. Prikazan je razvoj Slovenske študijske knjižnice, njen pomen za slovensko manjvsino ter njeno mesto tako v avstrijskem kot v slovenskem knjižničnem sistemu. Dotakne se tudi bibliografije koroških Slovencev, ki jo izdeluje avtorica tega prispevka.
Keywords: Austria; Avstrija; Celovec; Klagenfurt; knjižnični sistemi; splošne knjižnice