Mogy - Povedák, István (Traditiones (Ljubljana), 2012)
V zadnjih petih letih se je koledar madžarskih festivalov obrnil na glavo. Skupaj z znanimi rokerskimi festivali za mlade, npr. "Sziget", ki vsako poletje privabljajo tisoče, na Madžarskem postaja izredno priljubljen tudi nov tip kulturnega festivala. "Nacionalno združenje Madžarov" (MOGY) je patriotski/nacionalističen tridnevni dogodek, ki privablja vse segmente madžarske populacije, od najstnikov do starejših generacij.
Keywords: ethnology; Etnologija; national identity; Šege; Hungary; Narodna identiteta; Madžarska; ljudska kultura; kulturni festivali; ljudske šege; ljudski običaji; rituali