Metoda reševanja konfliktov v skupnosti - Višnar, Katarina (Urbani izziv, 2004)
Reševanje konfliktov v skupnosti (REKOS) je ime za metodo, načela ter proces dela določene skupine ljudi, ki se zbere s ciljem angažiranja svojih sposobnosti za reševanje konfliktov. Osnovni pristop in način dela, ki je v uporabi v metodi REKOS, se nanaša na nenasilne alternative siceršnjim metodam reševanja konfliktov. V prispevku sta predstavljeni metoda dela in opis izkušnje izvedbe delavnice po tej metodi v domačem okolju.
Keywords: družbene skupine; konflikti; metode; reševanje konfliktov; social psychology; socialna psihologija