Intervencijski posegi v dojkah - Vargazon, Tomaž (Radiology and oncology (Ljubljana), 2004)
Izhodišča. Intervencijske posege v dojkah na Onkološkem inštitutu v Ljubljani opravljajo izključno radiologi. Tako je tudi v drugih ustanovah v svetu. Radiolog-mamolog je osrednja in ključna osebnost multidisciplinarne mamološke strokovne skupine, v kateri so še klinik, patolog, citolog in kirurg. Zaključki. Pri benignih lezijah je danes kirurški poseg odveč. Dokončno diagnozo lahko postavimo že s pravilno izbranim intervencijskim posegom ter sodelovanjem citologa ali patologa. Tudi pred načrtovano operacijo verjetnega malignoma je nujna verifikacija.
Keywords: Biopsija igelna; Biopsy, Needle; Breast Diseases; Breast Neoplasms; diagnostika; Dojka, bolezni; Dojka, novotvorbe; dojke; Mammography; Mamografija; radiografija; Radiography; Radiologija intervencijska; Radiology, Interventional; Radionuclide Imaging; rak (medicina); Tomografija radiografska, računalniška; Tomography, X-Ray Computed; Ultrasonography