Management portfelja projektov - Šelih, Jana (Projektna mreža Slovenije, 2018)
Večprojektno okolje v organizaciji je danes pogosto. Organizacije, ki redno podvzemajo projekte, morajo zato vzpostaviti sistem, ki jim pomaga pri določitvi projektov, ki jim je potrebno dati prednost, saj so viri vsake organizacije omejeni. Prispevek predstavlja vzpostavitev sistema ocenjevanja projektov v organizaciji, kjer so velikega pomena kriteriji, ki niso vezani na finančne vidike. Sistematično identificira in utemelji kriterije, ki jih nato uporabimo v večkriterijskemu odločitvenemu sistemu. Kriterijem dodelimo relativno pomembnost ter nato s pomočjo vzpostavljenega večkriterijskega modela razvrstimo projekte znotraj portfelja po pomembnosti ter s tem racionaliziramo delovanje naročnika.
Keywords: financiranje; modeli; odločanje; organizacije; projekti