People with disabilities at the European semi-periphery - Bašić, Sanela (Socialno delo, 2014)
Pravico do sodelovanja v družbi naj bi imeli vsi ljudje. Vendar pa je določenim skupinam, kot so ljudje z ovirami, to participativno državljanstvo onemogočeno. Članek opiše poglavitne vire in mehanizme družbenega izključevanja ljudi z ovirami v pokonfliktni, tranzitni posocialistični državi evropske polperiferije.
Keywords: osebe z ovirami; poverty; revščina; social exclusion; socialna izključenost; disabled people; hendikep; Bosnia-Herzegovina; Bosna in Hercegovina; Bosnia and Herzegovina