Baletna glasba Rista Savina - Neubauer, Henrik (Muzikološki zbornik, 2012)
V članku avtor razčlenjuje glasbena dela skladatelja Rista Savina, ki so povezana s plesom oziroma z baletom. Obravnavana so tako tista dela, ki so bila posebej pisana za baletno uprizoritev (baleta Plesna legendica in Čajna punčka), kot tudi Savinove krajše skladbe, ki so po svoji tematiki namenjene plesni izvedbi ali se tej približujejo.
Keywords: analize; baleti; Savin, Risto; Savin, Risto: Čajna punčka; Savin, Risto: Plesna legendica; slovenska glasba; slovenski skladatelji