Novosti pri prenehanju pogodbe o zaposlitvi po ZDR-1 - Kresal, Barbara (Podjetje in delo, 2013)
Prispevek analizira najpomembnejše spremembe v ureditvi prenehanja pogodbe o zaposlitvi, ki jih je prinesel novi zakon o delovnih razmerjih iz marca 2013 kot del reforme trga dela. Eden od deklariranih ciljev te reforme je tudi povečanje prožnosti delovnih razmerij, tudi s poenostavitvijo postopkov odpuščanja. Skrajšali so se odpovedni roki, odpravnina znižala, delodajalčeve obveznosti v zvezi z odpovedjo pa poenostavile.
Keywords: delovno pravo; odpoved; pogodba o zaposlitvi; prenehanje; trg delovne sile