Podoba očeta v Kosmačevem romanu Pomladni dan in noveli Pot v Tolmin - Lah, Klemen (Jezik in slovstvo, 2014)
Razprava interdisciplinarno obravnava literarni lik oziroma podobo očeta v delih pripovednika Cirila Kosmača, še posebej v noveli Pot v Tolmin in romanu Pomladni dan. Lik očeta osvetljuje v literarnozgodovinskem kontekstu podob očetov v slovenski literaturi, ga povezuje z biografskimi podatki in tako pokaže na močan vpliv očetovega ustnega pripovednega sloga na Kosmačev pisni pripovedni slog.
Keywords: Kosmač, Ciril, 1910-1980; "Pomladni dan"; "Pot v Tolmin"; Slovene literature; slovenska književnost; romani; kratka proza; literarne osebe; motiv očeta