Gozd na Šmarni gori - Bogataj, Blaž (Gozdarski vestnik, 1996)
V prispevku je vsestransko predstavljena Šmarna gora, gozdnati osamelec severno od Ljubljane, ki se pne več kot 300 m visoko nad ljubljansko kotlino, in je priljubljena izletniška točka prebivalcev Ljubljane in drugih naselij v okolici. Poseben povdarek je dan funkcijam gozda in vsem prvinam, ki bi jih morali upoštevati pri ravnanju z gozdovi Šmarne gore pa tudi pri razvijanju vseh drugih dejavnosti na njej
Keywords: funkcije gozda; gozd; Slovenija; Šmarna gora