Vloga dermatologa v preventivi malignih tumorjev kože - Benedičič-Pilih, Ana (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
Preventiva malignih tumorjev kože (MTK) obsega vrsto dejavnosti, ki imajo namen preprečiti razvoj teh bolezni, katerih incidenca v zadnjih desetletjih vztrajno narašča po svetu in pri nas. Dermatolog ima pomembno vlogo ne le pri diagnostiki in zdravljenju različnih vrst MTK, temveč tudi pri individualnem svetovanju glede zaščite kože pred delovanjem različnih kancerogenov v okolju ter pri razvoju zdravstvene politike v smeri razumevanja in sprejemanja za zdravje kože potrebnih sprememb v stališčih in obnašanju do škodljivih vplivov okolja, ki sodelujejo pri razvoju MTK.
Keywords: Congresses; dermatologija; Koža, novotvorbe; kožne spremembe; Posvetovanja; Preprečevanje in nadzor; Prevention and control; preventivna medicina; rak (medicina); Skin neoplasms