Foraging behaviour of the bee Osmia apicata Smith, 1853 (Hymenoptera: Megachilidae) - Gogala, Andrej (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2011)
Opazovali in fotografirali smo nabiranje peloda in medičine rdečega korena (Onosma, Boraginaceae) čebel vrste Osmia apicata Smith, 1853. Pelod zbirajo s tresenjem prašničnega stožca z nogami, tehnike alternativne brenčanju, te oligolektične (malobralne) vrste čebel.
Keywords: Boraginaceae; čebele; Hymenoptera; Megachilidae; Onosma; opraševanje; Osmia; Osmia apicata