Slovenski domovi v Južni Ameriki - Jevnikar, Martin (Dve domovini, 1996)
Prispevek prikazuje naselitev 6.000 slovenskih povojnih izseljencev v Argentini, največ v Buenos Airesu, njihove začetne težave pri iskanju službe in stanovanja, počasno vraščanje v nove razmere, gospodarsko utrditev, ustanovitev šolskih tečajev za skoraj tisoč otrok in zgraditev devetih Slovenskih domov za Cerkev, šolo, prosvetne dejavnosti in razvedrilo.
Keywords: Argentina; begunci; izseljeniška društva; politična emigracija; Slovenci; Slovenes; slovenski izseljenci