Odškodninska odgovornost članov poslovodstva - analiza nekaterih sodb Vrhovnega sodišča RS - Podgorelec, Peter (Podjetje in delo, 2013)
Avtor v prispevku analizira nekatere pomembnejše sodbe Vrhovnega sodišča Republike Slovenije v zvezi z odškodninsko odgovornostjo članov poslovodstva. Ta tema postaja v Sloveniji vse bolj aktualna, saj je število odškodninskih tožb v zadnjem obdobju naraslo. Avtor ugotavlja, da so analizirane sodbe v glavnem v skladu s stališči pravne teorije. Problematično je le stališče vrhovnega sodišča, da je odgovornost direktorjev za letno poročilo odgovornostza rezultat. Avtor tudi na kratko predstavi ureditev odgovornosti in opozarja na nekatere njene pomanjkljivosti.
Keywords: člani; gospodarske družbe; odškodninska odgovornost; reševanje; Slovenia; Slovenija; sodišča; sodne odločbe; spori; uprava; vodenje