Ne! O. K. Makedonofobija Otta Kronsteinerja - Stefanija, Dragi (Slavistična revija, 2007)
Avtor polemizira s stališči Otta Kronsteinerja iz Salzburga v zvezi z makedonskim knjižnim jezikom in njegovim mestom v slovanski jezikovni skupnosti, ki jij je objavljal v bolgarskih in avstrijskih publikacijah. Za svoj prispevek k bolgaristiki, ki obsega predvsem članke z izrazito protimakedonskimi stališči, mu je bil dodeljen naziv dr. honoris causa na Univeryi v Velikem Trnovu in pozneje tudi na Univerzi v Sofiji. Ko pa je Bolgarom predlagal, naj sprejmejo latinico in se odpovejo cirilici, češ da je to pogoj za vstop v EU, mu je Univerza v Velikem Trnovu odvzela častni doktorat. Prispevek govori o političnem pritisku O. K.-ja na sodobni makedonski knjižni jezik.
Keywords: bolgarščina; Bulgarian language; cirilica; cyrillic script; latin script; latinica; Macedonian language; makedonščina