Tanke feroelektrične plasti - Lavrenčič, Borut (Vakuumist, 1996)
Predstavljeno je raziskovalno delo tankih feroelektričnih plasti, pomembno za moderne elektronske komponente. Obravnavamo umeščenost področja, značilne feroelektrične materiale, iz katerih so plasti narejene, depozicijske tehnike in postopke karakterizacije. Podrobneje so opisani uporaba in značilni elektronski elementi, ki vsebujejo feroelektrične tanke plasti.
Keywords: fizika trdne snovi; tanke plasti