Skladnost poslovnega strateškega načrta s strateškim načrtom informatike - Groznik, Aleš (Uporabna informatika (Ljubljana), 2001)
Strateško načrtovanje sodi med najpomembnejše aktivnosti organizacije, saj z njim opredeljujemo poslanstvo, cilje in strategijo organizacije. Strateško načrtovanje informatike je sestavni del strateškega podjetniškega načrtovanja in mora vključevati nove tehnološke možnosti ter organizacijske, ekonomske in sociološke vidike. Čeprav je literatura s področja strateškega načrtovanja številna, praktične izkušnje kažejo, da veliko število izvedenih projektov ne odraža načrtovanih strateških ciljev organizacije. Osnovno vprašanje, ki se ob tem zastavlja, je. kako zagotoviti skladnost poslovnega strateškega načrta s strateškim načrtom informatike.
Keywords: informatika; poslovna informatika; poslovni proces; strateško planiranje