Development of a solar cell model with a programme for circuit analysis - SPICE - Hanžič, Andrej (Informacije MIDEM, 2000)
V članku je opisana izdelava računalniškega modela sončne celice s programom za analizo vezij SPICE. Osnovno vodilo pri izdelavi modela je bilo poenotiti dosedanje simulatorje I-U karakteristik oz. z nekim standardnim orodjem (npr. SPICE) razviti model sončne celice in s tem omogočiti cenejše raziskave celotnega fotonapetostnega sistema. Z računalniško obdelavo tega programa namreč odpade v času razvoja nakup dragih solarnih modulov. Rezultate sem prikazal s pomočjo analiz, ki jih omogoča program za analizo vezij SPICE.
Keywords: mikroelektronika; modeli; programska oprema; simulacije; sončne celice