Oblikovanje okolja za ekstremno programiranje - Rostaher, Matevž (Uporabna informatika (Ljubljana), 2000)
Ekstremno programiranje je zamišljeno kot lahka metodologija razvoja programske opreme, namenjena manjšim projektnim skupinam, ki programsko podpiranjo poslovne procese v okolju, kjer potrebe niso vnaprej natančno določene in se nenehno spreminjajo. lahko rečemo, da je tovrstnih razvojnih okolij v našem prostoru kar nekaj, zato je disciplina, ki bo predstavljena v pričujočem prispevku, namenjena prav ljudem, soudeležencem razvoja v teh okoljih. Avtorji nimamo namena vsiliti lastnih pogledov in načina dela nikomurod vas. Predstavili vam bomo ključne elemente ekstremnega programiranjain vas seznanili z načinom, kako smo ga mi sprejeli v naše razvojno okolje, kako nas je njegovo spoznavanje spremenilo v obdobju enega leta od vpeljave in kakšne so naše izkušnje ob uporabi novega načina razvoja.
Keywords: discipliniranost; ekstremno programiranje; programska oprema; razvoj; razvojno okolje