Wilfried Steiner's Der Weg nach Xanadu - Fuchs, Dieter (Acta neophilologica, 2019)
Članek se osredinja na roman Der Weg nach Xanadu (2003), ki se na prvi pogled zdi avstrijski primer kampus romana glede na dunajsko lokacijo dogajanja. Kljub temu pa nima ustrezne lokalne obarvanosti in zato ne predstavlja stereotipnega duha kraja in je bolj prepojen z romantično tradicijo romana o umetniku.
Keywords: angleška romantika; Avstrija; Campus novel; English Romanticism; kampus roman; Kubla Khan; Künstlerroman; Samuel Taylor Coleridge; Steiner, Wilfried