Od glosarja k slovarju - Grazio, Jelena (Muzikološki zbornik, 2011)
Pričujoči prispevek se posveča glasbeni terminologiji, njegov namen pa je, da predstavi prva hrvaško-slovenska glosarja terminov iz nauka o harmoniji in nauka o kontrapunktu. Avtorica poudari pomen izrazoslovja za muzikološko stroko, oriše dosedanje prispevke s tega področja in poda analizo sestavljanja omenjenih glosarjev ter poudari razlike v izrazoslovju dveh jezikov.
Keywords: counterpoint; dvojezični specializirani slovarji; glosarji; glossary; harmonija; harmony; kontrapunkt; leksikografija; lexicography; specialized two-way dictionary; terminologija; terminology