Poliestrski polioli za poliuretane - Pangeršič, Dare (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
V prispevku so obravnavani poliestrski polioli kot reakcijska komponenta za poliuretanske materiale. Opisana je njihova razdelitev, področja uporabe, lastnosti ter sinteza v industrijskem merilu. Natančneje je predstavljen vpliv izbire monomerov na lastnosti poliestrskih poliolov ter nekatere povezave med zgradbo, molsko maso, hidroksilnim številom in viskoznostjo.
Keywords: poliester; poliuretani; viskoznost; molska masa; kristaliničnost