Nanašanje trdih zaščitnih prevlek s katodnim lokom - Panjan, Peter (Vakuumist, 2002)
Naparevanje s katodnim lokom temelji na plazemskem loku, ki ga prižegmo v vakuumu. Postopek se uporablja skoraj izključno za pripravo trdih zaščitnih prevlek na rezalna orodja in orodja za preoblikovanje. Metoda je hitra, učinkovita in relativno poceni. V članku podajamo opis postopka naparevanja s katodnim lokom.
Keywords: tanke plasti; zaščitne prevleke; nanašanje