Slovenska poezija, prešernovska struktura in politika pesniške forme - Đurić, Dubravka (Primerjalna književnost, 2011)
Na začetku prispevka pojasnim pojem politika pesniške forme, v nadaljevanju se ukvarjam s pojmom prešernovska struktura Dušana Pirjevca in njegovimi interpretacijami v tekstih Denisa Poniža, Petra Kolška in Matevža Kosa. Opozorim tudi na interpretacijo Kosovelove poezije Janeza Vrečka, na koncu pa se posvetim radikalnim pesniškim praksam v socializmu in postsocializmu.
Keywords: Kosovel, Srečko, 1904-1926; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska literarna veda; slovenska poezija; nacionalni pesniki; nacionalni literarni kanon; prešernovska struktura; sodobna poezija