Treniranje mladih košarkarjev - Beranič, Lovro (Šport (Ljubljana), 2019)
V procesu razvoja mladih košarkarjev gre za preplet različnih dejavnikov, ki na eni strani pogojujejo biološko rast in spremembe v morfološki zgradbi ter konstituciji telesa, in za dejavnike, ki razvijajo osnovne gibalne in funkcionalne sposobnosti ter tehniko ter taktiko igre. Optimalno programiranje košarkarskega treninga pomeni, da poznamo glavne razvojne značilnosti igralcev pred puberteto, v času pubertete in po njej. Poznati moramo prav tako medsebojno učinkovanje vseh dejavnikov, ki vplivajo na uspeh igranja v košarki.
Keywords: basketball; developmental characteristics; košarka; mladi igralci; razvojne značilnosti; sport; šport; training; trening; young player